Tidvatten

Gryningsljuset smyger sig blygt in och kittlar ögonlocken. Morgonpigga fåglar tjattrar och talar om att våren är på intåg. Tankar och känslor dyker upp i medvetandet, kroppen vaknar till och ber om att få sträcka på sig. En ny dag börjar.

Strand

I takt med uppvaknandet pockar tankar om dagen på. Förväntningar, planer, funderingar kopplade till olika händelser. Kroppen reagerar därefter, pulsen ökar, känslor vävs ihop med tankarna. Jag påminner mig själv om att starta mjukt, medvetet, och går tillbaka till kroppen, andningen, förnimmelserna här och nu, kroppsdel för kroppsdel, och sedan hela kroppen från topp till tå.

Jag landar i det och vaknar igen, mjukare, mer närvarande och påminner mig själv om att andas djupt när känslor av stress grumlar till utsikten. Ett, två, tre andetag. Här och nu. Känslor och tankar kommer och går, som ebb och flod, och bidrar till att forma landskapet, upplevelsen av det. Men innerst inne finns en kärna, att landa och vila i. Det gäller bara att hitta den, och hitta tillbaka till den, igen och igen.

Advertisements
This entry was posted in Mindfulness, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s