Högt i tak

Winter TreeVi pratar om tillfällen och möten där vi upplever att det är “högt i tak”. Med det menar vi att klimatet är tillåtande, att våra innersta tankar och känslor får uttryckas utan begränsningar eller fördömanden.

Och då menar vi inte att vi ska kräkas ur oss elakheter mot någon som irriterar oss, utan vi tänker på drömmar och tankar som vi vågar uttala utan att få bannor eller “ja, men tänk så här istället” till svar.

Samtidigt som vi pratar om det blir gesterna mer yviga, trycket i bröstet lättar och något tänds i de vintermättade ögonen. Ett ljus, ett hopp, en frihetskänsla.

Så många är de gånger där upplevelsen har varit den motsatta. Ramar som skaver, avundsjuka och rädslor som styr och ställer, gränser som kväver. Med tacksamhet tänker jag på de personer och tillfällen där det är just högt i tak. På platser där luften känns lite lättare att andas. På utrymmen där fantasin och lusten får spela fritt.

Vid den lilla sjön på fotografiet packade vi snöbollar med blötsnön, som vi sedan slängde mot det smältande istäcket. Där landade de med ett dovt plask. Vi tävlade mot oss själva och varandra, fast den sistnämnda kampen avgjordes ganska snabbt. Jag vann inte! Skratten och snöbollarna absorberades av snön, men frihetskänslan och den barnsliga glädjen fick sinnena att lätta i dimman.

Advertisements
This entry was posted in Coffee Shop, Hope, Nature, Swedish, Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s