En våglig resa

Att navigera i ett okänt landskap kräver sin man. Eller kvinna. Utan sjökort är det svårt att veta var farorna gömmer sig. Var grynnorna lurar. Var de optimala farlederna och strömmarna finns. I alla fall för den oerfarna seglaren.

När landskapet känns överväldigande och skrämmande kan det vara lätt att vända i dörren. Att gå tillbaka hem, där underlaget är bekant. Där farorna är kända och enklare att undvika. Där medvinden är lätt att fånga för att få gratis skjuts på vägen.

Men med en näve mod och en näve stöd finns det kanske något att vinna på ett äventyr i okänd mark. Våga vinn, heter det. Och utan att sätta den ena foten framför den andra, utan att våga hoppa, förblir man på den redan kända strandbanken.

Ibland krävs det kanske en knuff i ryggen för att våga ta det läskiga steget, medan andra slänger sig rakt ut i äventyret utan att tveka. På den punkten är vi alla olika, varken bättre eller sämre, bara olika. 

Ibland känns tillvaron som att navigera mellan olika grund. Stundvis medströms, stundvis motströms. Som att hoppa från ö till ö och samtidigt hoppas att energin ska räcka till för att hålla huvudet ovanför vattnet dessemellan.

Ibland simmar man lugnt i det ljumna vattnet fullt med färgglada fiskar. Andra gånger dyker det upp hajar och pirayor som tar sig en rejäl tugga. Men man simmar. Och lär. På detta önskar jag alla en bra dag, oavsett om ni är på hemmaplan eller på resande fot!

Advertisements
This entry was posted in Coffee Shop, Hope, Swedish, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s