Utdrag ur en psykopats dagbok

“Jag är störst, bäst och vackrast.

Allt handlar om mig.

Jag har ingen aning om vad Per menar, men jag ska utnyttja hans osäkerhet och generositet för att gynna mina syften.

Jag är en djävul på att snacka omkull folk och få som jag vill. Även idag har jag lyckats smila mig till en gratis måltid. Och det är jag väl värd! Minst en trerätters middag, men okej, jag får nöja mig med en huvudrätt. Och gnälla lite så att Nina får dåligt samvete och känner sig usel. Så triggas hon till att bjuda mig igen. I am a genius and I love it!

Jag förstår inte att pressen fortsätter att jaga och publicera historier om diverse kungahus runtom i världen, när det är JAG som är kung. TITTA PÅ MIG!!!

Dessutom äger jag slott och kojor runtom i världen och har umgåtts med alla statsmän värda namnet. Jag har minglat på samtliga Oscarsgalor och vunnit guld i OS. Jag har varit etta på topplistan, rock’n roll rules! Jag är bäst i allt, helt enkelt.  

Och säger du emot blir jag DJÄVLIGT FÖRBANNAD! Vill du ha en smäll på käften?! Kallar du mig aggressiv och impulsiv??! Ska du säga, ditt kallsinniga fruntimmer! Det är du som är lättkränkt, inte jag!

Att manipulera människor är min starkaste drivkraft. Jag älskar när folk faller som bowlingkäglor vid strike. Charm är mitt mellannamn. Efter Lat, Beräknande och Empatilös, enligt vad vissa påstår. Men jag har aldrig förstått vad de menar, alla dessa människor som ältar känslor och annat meningslöst pladder.

Att sakta men säkert länsa min grannes bankkonto är väl knappast kriminellt? Jag tar tillbaka det han är skyldig mig. Jag håller upp dörren för hans fru och barnvagn när vi möts i entrén. Det stjäl min tid. Och tid är pengar. Alltså har jag rätt att använda hans bankkort och ta ut det som är mitt. 

Nej, nu är det dags att ta en drink. Vem ska bjuda på den idag? Jag ringer Håkan. Han är alltid redo för ett barbesök. Och mitt sällskap är värt minst två bärs.

Ciao för idag!”

Detta dagboksutdrag är fiktivt. Om karaktärsdrag eller situationer sammanfaller med verkliga personer eller händelser är  det en slump. Inget annat. 

This entry was posted in Coffee Shop, Swedish, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s